Stens Blogg

Stens Blogg

Om stort och smått .....

Kåserier med hunden i centrum - Bloggen en del av hemsidan www.stensmatte.se

Facebook har ...

AktuelltSkapad av StenS. lör, juni 24, 2017 20:19:12
Min entré på FB har gjort att Bloggen fått ligga i träda. Rätt vad det är uppstår inläggen här. När jag tycker att något bör ges en omfattande förklaring.

mvh Sten

Samarbete ...

AktuelltSkapad av StenS. ons, februari 08, 2017 17:22:22
Det har gått ett par veckor sedan jag mötte en fd arbetskamrat också han hundägare. Naturligt när hundägare möts så fanns en gemensam utgångspunkt för samtal "hunden".
För att minska "ordflödet" om vad och varför, visade jag med min hund Jay vad jag menade. Vi överenskom att träffas några gånger så att jag kunden hjälpa hen med hens hund.

Jag pekade på tre "grundbultar":
- Hunden måste få leka och ha kul i sin flock(familj).
- Hunden är rätt att få veta när den gör rätt eller fel. Hur ska man annars utveckla en gemensam samvaro?
- Att minnas underlättas av om man är konsekvent.

StenS

Nya förutsättningar ...

AktuelltSkapad av StenS. lör, januari 14, 2017 22:47:07
Vi går mot en ny tid med ny oberäkejig president i USA, med ett Ryssland som efterstävar att återta framgångarna (intressesfären) efter andra Världskriget. En ny säkerhetspolitisk och försvarspolitisk situation för Sverige.

Hur påverkar detta Svenska Brukshundklubbens framtid? Ska vi fortsätta som frivillig försvarsorganisation med de förpliktelser som följer där av? Eller utträda?

Det råder fri företagsamhet med många aktörer inom hundutbildning något som försvårar SBK's kursverksamhet och därmed vår framtida rekrytering av medlemmar. Hur påverkar detta SBK's framtid.

Fortfarande vill många SBK-are tävle med sina hundar men få vill engagera sig i styrelse och funktionärs arbete. Hur skall den ekvationen gå ihop?

Slutligen vilka konsekvenser får SKK's organisationsutredning för SBK?

StenS

Att valla får med kelpie ...

AktuelltSkapad av StenS. lör, januari 14, 2017 10:17:39

2012 på hösten anskaffade jag en ny hund. Min schäfer Matte lämnade jordelivet i samband med en trafikolycka sept 2012 på E45 på Jylland i Danmark. Jag valde en mindre ras än schäfer då jag ansåg att jag som 65 plussare borde orka med hunden. Ytterligare ett skäl var att en "ny" ras kunde också ge andra utvecklingsmöjligheter.
Och här är vi nu sensommaren 2013 i fårvallningshagen för att göra ny erfarenheter. Nu skriver vi 2017 och några rundor i hagen har det blivit sedan dess. Sommaer kom ....

StenS

Hemsidan

AktuelltSkapad av StenS. fre, januari 13, 2017 17:03:30
Arbetet med hemsidan stensmatte.se går vidare. Den får ligga ute på nätet. Man kan se förändringarna efter hand. Allt tar lite tid då jag måste söka i minnet hur olika kodkommandon var.

StenS

Läge hemsida "ny"

AktuelltSkapad av StenS. sön, januari 08, 2017 12:12:16
Jag håller på med min "nya hemsida". Arbetet sker genom att förändra den gamla "koden". Det går på kryckor. ...

Min Kelpie Jay sysselsätter sig med ett ben i bättre på annat.

StenS

Arbete med Hemsidan - stensmatte.se

AktuelltSkapad av StenS. ons, januari 04, 2017 22:41:55
Idag har jag startat arbetet med min nya hemsida. För närvarande trevar jag mig fram och i bästa fall kan jag sjösätta sidan 1. februari 2017.

Nästa »